Generalforsamling i Lokalhistorisk Forening for Løgstrup og Omegn afholdt i Løgstrup Hallen, den 28. april 2022.
Over hundrede var mødt frem, også for at høre de to Dengsø Jensen søskende, Marianne og Niels fortælle om opvæksten på en gård i Knudby, det var et frit liv, man skulle blot sørge for at passe pligterne og spisetiderne, samt ikke lave for mange ulykker. De fortalte om skoletiden i Løgstrup, om forskellige gode lærere, hvoraf flere var tilhørere på aftenen.
Der blev også fortalt om de personer der havde haft tilknytning til gården; ansatte, konsulenter, kontrolassistenter, dyrlæger m.fl., nogle af dem var også til stede.
Også om landevejens farende svende, der altid blev taget vel imod, blot blev de visiteret for tændstikker, inden de fik lov til at sove på halmloftet.
Desuden om deres vej videre frem i livet, med den gode opvækst som ballast.
I beretningen fortalte formanden, Flemming Dollerup, bl.a. om den store tilslutning til foreningens arrangementer, senest med over 130 personer til præsentationen af Lokalhistorisk Kalender 2022, samt om forskellige nye tiltag.
Til bestyrelsen var der genvalg til Linda B. Olesen, Bent Mortensen og Bent Kvisgaard, samt suppleanterne Anders Vestergaard og Erling Annesen.
Den gamle smalfilm fra Meldgaard i Fiskbæk, der blev vist et uddrag fra, kan ses HER.
Dog er en scene med en lille dreng der smider tøjer og bader i havebassinet klippet ud, det er ikke egnet til at vise på nettet idag, men hele filmen kan ses ved besøg på Arkivet.
Der kunne ikke proppes flere ind i Sognegården i Løgstrup, da foreningen præsenterede den nye lokalhistoriske kalender 2022.
Om det var for at for at høre om kalenderen, og afhente den, da den i år er gratis for medlemmer af foreningen, eller høre Magnus Jørgensen fortælle levende om sin opvækst i Rogenstrup og omegn i 1950’erne og -60’erne, at de over 130 personer var mødt frem den 3. november, vides ikke. Men der måtte sendes bud til bageren efter ekstra kage til kaffen.
Magnus fortalte om at være barn på landet dengang, hjælpe til med arbejdet på gården, den første Ferguson traktor, den første bil i familien, en Ford A 1929, om at gå i skole i Rogenstrup, også kaldet ”Rogenstrup universitet”, om fritiden, ungdomslivet og sporten m.m.
(Hvis man ikke var tilstede, og hørte fortællingen, er den nu offentliggjort i skrevet form, og kan læses her: Rogenstrup og omegn i 1950'erne og -60'erne)
Under præsentationen af kalenderen, blev der fortalt mere om noget af indholdet, bl.a. om udflytningen af Stensiggård fra Kølsen by til Kølsen Mark i starten af 1800-tallet, om dilettant i Lyngsø forsamlingshus, om fiskere og fiskeri i Kvols, samt vist et filmklip fra 1956 fra bryggen i Kvols, hvor man ser tjærekedlen, der stadig er bevaret, i brug til at tjære fiskenet.
Er du medlem af foreningen, og ikke har fået dit gratis eksemplar af kalenderen, kan den hentes på arkivet i åbningstiden, mandage 14 - 17, eller bestilles her: Kalender 2022 - bestil den (skal den leveres uden for Løgstrup skoledistrikt, betales forsendelsesomkostninger)
Kalenderen kan også købes i Dagli'Brugsen i Løgstrup.