Stadig stor interesse for lokalhistorien i Løgstrup
Interessen for den lokale historie er i støt fremgang. Det kunne de omkring 120 fremmødte konstatere, da Lokalhistorisk Forening for Løgstrup og Omegn torsdag aften afholdt generalforsamling.
Her kunne bestyrelsens formand Flemming Dollerup berette om et år med stadig stigende besøgstal over hele linjen. Det gælder såvel i facebook gruppen som antallet af besøgende i arkivets lokaler og på hjemmesiden. Foreningens i alt 15 frivillige, der mere eller mindre fast er tilknyttet arkivet, har lagt mere end 1400 timers arbejde i at indsamle, registrere og formidle den lokale historie og medlemstallet nærmer sig med hurtige skridt 300.
Af årsberetningen fremgik det også, at 2023 var et aktivt år med 125 deltagere til byvandring i Hjarbæk og en meget velbesøgt præsentation af kalenderen for 2024. Her blev der sat ny rekord med 165 tilhørere.
I september var der premiere på den første historiske voksenrute i Løgstrup. Her formidles lokalhistorien via QR-koder, der scannes med telefonen. Det nye tiltag blev i marts i år fulgt op med en premiere på en tilsvarende børnerute, skabt af børn på Løgstrup skole og i et samarbejde med Animationsværkstedet i Viborg. Der er tale om et treårigt forløb.
Der blev vist et klip fra en ny-optaget video med nu 98-årige Kirsten Øllgaard, hvor hun fortæller om april/maj 1945, hvor Kerteminde Højskole, som hendes far var forstander på, blev overtaget af tyskerne til at indkvatere flygtninge østfra. Hele videoen kan ses HER
En udstilling den 7. maj i Tårup Forsamlingshus om lærer Helligsøe er lige på trapperne. Det samme er en medlemsudflugt den 20. juni, hvor der arbejdes på en aftentur til Ørslev Kloster.
Årsregnskabet viser en fornuftig økonomi og blev godkendt af forsamlingen.
Der var genvalg til bestyrelsesmedlemmerne Bent Kvisgaard og Linda B. Olesen samt suppleant Erling Annesen. Ud af bestyrelsen trådte Bent Mortensen, som afløses af Lene Østergaard. Ny suppleant blev Anders Vestergaard, som afløser Anne Kirstine Hansen på posten.
Frem med mågestellet
Efter generalforsamlingen var der tankevækkende foredrag med forfatter, livskunstner og rejsearrangør Benedikte Ehlers, som med udgangspunkt i sin erindringsbog ”Livet skal leves -ikke overstås”, fortalte om sit aktive og begivenhedsrige liv, såvel i Danmark som i USA og mange andre steder i verden. Benedikte Ehlers har i mange år kæmpet med en kræftdiagnose, og hun fortæller selv, at hun nu er i terminalfasen. Alligevel formår hun stadig at se lyst på livet og at få det bedste ud af tilværelsen hver dag på trods af sin situation.
Det blev til en lang række velmenende indspark til publikum om at gribe chancen, når den er der. At være god til både at give og god til at modtage og til at være ærlig. Også når det drejer sig om noget, der kan være svært at få sagt.
” Vi skal huske at leve livet hver dag og gøre det til en fest, når det er muligt. Så frem fra skabet med mågestellet og det fine sølvtøj og brug det. Den dag du ikke lever længere, kører dine arvinger måske bare det hele til genbrug”, lød opfordringen fra Benedikte Ehlers.
Benedikte Ehlers viser det takkekort hun fik fra Michelle Obama, for at have assisteret ved Baracks kampagne.