Der kunne ikke proppes flere ind i Sognegården i Løgstrup, da foreningen præsenterede den nye lokalhistoriske kalender 2022.

Tætpakket sal Large

  Om det var for at for at høre om kalenderen, og afhente den, da den i år er gratis for medlemmer af foreningen, eller høre Magnus Jørgensen fortælle levende om sin opvækst i Rogenstrup og omegn i 1950’erne og -60’erne, at de over 130 personer var mødt frem den 3. november, vides ikke. Men der måtte sendes bud til bageren efter ekstra kage til kaffen.

  Magnus fortalte om at være barn på landet dengang, hjælpe til med arbejdet på gården, den første Ferguson traktor, den første bil i familien, en Ford A 1929, om at gå i skole i Rogenstrup, også kaldet ”Rogenstrup universitet”, om fritiden, ungdomslivet og sporten m.m.

(Hvis man ikke var tilstede, og hørte fortællingen, er den nu offentliggjort i skrevet form, og kan læses her: Rogenstrup og omegn i 1950'erne og -60'erne)

Magnus Jørgensen fortæller web 
  Under præsentationen af kalenderen, blev der fortalt mere om noget af indholdet, bl.a. om udflytningen af Stensiggård fra Kølsen by til Kølsen Mark i starten af 1800-tallet, om dilettant i Lyngsø forsamlingshus, om fiskere og fiskeri i Kvols, samt vist et filmklip fra 1956 fra bryggen i Kvols, hvor man ser tjærekedlen, der stadig er bevaret, i brug til at tjære fiskenet.  

  Er du medlem af foreningen, og ikke har fået dit gratis eksemplar af kalenderen, kan den hentes på arkivet i åbningstiden, mandage 14 - 17, eller bestilles her: Kalender 2022 - bestil den (skal den leveres uden for Løgstrup skoledistrikt, betales forsendelsesomkostninger)
Kalenderen kan også købes i Dagli'Brugsen i Løgstrup.

Denne side bruger cookies, dog kun nødvendige for at siden fungerer og til statistik. Hvis du vælger at afvise cookies, kan du måske ikke anvende alle sidens funktioner. Dit valg skal fornyes efter 3 dage.