Forside kalender 2021

Flyulykken på Hjarbæk Fjord i 1932, hvor flyverløjtnant Jørgen Christensen, søn af maleren Rasmus ”X” Christiansen styrtede ned

 Lokalhistorisk Forening for Løgstrup og Omegn afholder normalt et arrangement, hvor den nye lokalhistoriske kalender bliver præsenteret, og det er muligt at købe den.
  Grundet de seneste Covid-19 stramninger, har dette desværre ikke været muligt i år. Foredragsholderen, Jens Ole Pedersen, der skulle have fortalt om sin opvækst på ejendommen ”Frøkjær”, der er med i kalenderen, kan forhåbentlig komme næste år, men han har skrevet en fortælling om det: ”Mi uldtæp den vrævler”.

Fredag den 13. november havde foreningen en stand under halvtaget udenfor Dagli’Brugsen i Løgstrup, hvor der blev solgt mange kalendere.
   Arkivet er nu Coronalukket resten af året, men kalenderen kan bestilles her på hjemmesiden - der er gratis levering i Løgstrup skoledistrikt.
Den kan også købes i Dagli’Brugsen i Løgstrup.

Af emner i kalenderen kan nævnes: Historien om de to Bollergårde, ”Kirkely” i Kvols, Hjarbæk omkring 1900, Birkmosegård i Romlund, ”Hedegården” på Hjerl Hede, der kommer fra Kvosted, i dag ligger gården Ajshøj på stedet, og meget andet.